Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bőrápolás a téli időszakban

Dia
14/12/2021 09:14:00 AM
Bőrápolás a téli időszakban

A hideg idő megviseli a szervezetünket, és a bőrünkre is fokozottan kell figyelnünk. A tél legnagyobb kihívásai a száraz levegő, mely nemcsak kint, hanem a fűtési szezonban bent is veszélyezteti bőrünk egészségét. Ráadásul a hideg utcák és a fűtött lakások közötti hőmérséklet-különbséggel is számolnunk kell!

A hidratálás ereje

8°C alatt a bőrünk nem termel faggyút, és emiatt könnyebben kiszárad. Ezért érdemes olyan bőrápoló termékeket használni, melyek kiemelt hidratáló tulajdonsággal rendelkeznek. A testünk különböző részeire érdemes különböző típusú krémeket érdemes használni, melyek kifejezetten az adott terület hidratálására alkalmasak. Arcunk egészségesen tartásához például ajánljuk Aloe Vera krémünket, a test más részeinek hidratálásához pedig jó választás lehet a Body Love hidratáló testápolónk. A hidratálás fontos vízbevitel formájában is. Fogyasszunk elegendő folyadékot, hiszen közvetetten ugyan, de ezzel is támogatjuk a bőrünket.

Bár meglepően hangozhat, ne vigyük túlzásba a bőrünk tisztítását sem! Fontos, hogy egészséges keretek között maradjunk az arctisztításban is, mert ha túlzásba visszük, akkor leradírozhatjuk a bőrünk természetes védőrétegét is, így még nehezebben tud védekezni a hideg ellen. Ugyanakkor ahhoz, hogy a hidratálásra alkalmazott krémek bejussanak oda, ahol hatniuk kellene, szükség van az elhalt szarurétegek eltávolítására. Érdemes kerülni a bőr dörzsölését, de néhány naponta egy óvatos radírozás jó ötlet lehet, mely után alaposan kenjük be hidratálókrémmel a teljes testünket.

A vitaminok, mint az energia forrásai

A D-vitamint bőrünk a napfény segítségével állítja elő, ezért télen sokkal kisebb mértékben kapunk belőle, pedig a D-vitamin hozzájárul a csontképződéshez, a gyerekeknél pedig a csontrendszer és a fogak egészséges fejlődéséhez. Amíg a nap ki nem süt jobban, addig a vitamint érdemes más forrásból beszerezni. A Herbiovit vitaminok széles kínálatával segít átvészelni a telet, a D-vitamin mellett pedig számos más, hasznos vitamint is tartalmaznak a készítményeink.

Alkalmazkodás a körülményekhez

Télen gyakran érezzük a csontunkig hatoló hideget, és még a szél süvítő ereje is kínozza a bőrünket. Érdemes hát védeni a testünket, hiszen nagyon hamar kiszáradhat a külső hámrétegünk, mely a bőrünk repedezettségét és kisebesedését okozhatja. Ezért fontos, hogy mindig hordjunk sálat, kesztyűt és sapkát! Ha azonban nem sikerült megelőzni a problémát, akkor szerencsére rengeteg olyan megoldással tudunk szolgálni, mellyel meggyógyíthatjátok a sérült bőrt.

 

Vissza a blogra

Top of page