Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Herb Lexicon

Természetes szépségápolás és vitalitás

Fontos küldetésünk, hogy elősegítsük és újra megismertessük a gyógynövények szakszerű alkalmazását, mely gyakorlatilag egyidős az emberiséggel. A múlt század elején, az orvostudomány rohamos fejlődésével kezdett ez a tudomány feledésbe merülni, de most újra egyre nagyobb igény jelentkezik a kemikáliák elutasítás mentén, a gyógynövények, valamint a természetes gyógymódok megismerése iránt.

Szakértői és fejlesztői csapatunkat a tudomány különböző területeiről érkező, sokéves szakmai tapasztalattal és széles körű szaktudással rendelkező természetgyógyász, kozmetikus bőrgyógyász, gyógytornász masszőr is erősíti.

Teafaolaj: az ezerarcú segítőtárs

Száraz, viszkető bőr, fénytelen köröm, repedezett sarok. Ezek a problémák szinte kivétel nélkül mindenkit érintenek manapság. Mit lehet tenni ellenük?

Szerencsére ma már egyre többen ismerik fel a természet nyújtotta kincsekben rejlő potenciált, és a „fűben, fában orvosság” nézet mondhatni reneszánszát éli. Ennek köszönhetően került az érdeklődés középpontjába a teafaolaj, amivel rengeteg kozmetikai termék összetevő listáján találkozhatunk.

Ha kíváncsi vagy, mitől ennyire közkedvelt a teafaolaj, és milyen hatása lehet a bőrödre, jó helyen jársz. Az alábbiakban górcső alá vesszük ennek a csodás olajnak a felhasználási módjait és a hatását.

Glükózamin: az ízületek természetes védelmezője

Bármilyen meglepő, a glükózamin az egyik legismertebb étrend-kiegészítő alkotóelem. Szinte nincs olyan nap, hogy ne hallanánk a televízióból vagy a rádióból, hogy a glükózamin mi mindenre jó, különösen az ízületvédelem terén. És bár maga a szó valóban ismerősen cseng, sokan nem tudják, hogy mi a glükózamin valójában, milyen termékekben találkozhatunk vele, és mi mindenre jó. Az alábbiakban ezekre a kérdésekre kaphatsz választ.

Fekete nadálytő: a természet csodás sebdoktora

„Belerúgtam az ágy szélébe, alig bírom mozgatni.” „Bevertem a könyökömet, és csupa kék-zöld folt.” Bizonyára Te is gyakran hallasz ilyen és ehhez hasonló mondatokat a környezetedben. A rohanó hétköznapok óhatatlanul figyelmetlenebbé teszik az embert. Az apróbb sérülések, ütések, zúzódások, ficamok, sérülések, hétköznapi bibik sajnos szinte mindennapossá váltak, de szerencsére van ellenszere a problémának. Egyenesen a természet patikájából került a népszerűség középpontjába a fekete nadálytő, ami mindamellett, hogy rendkívül mutatós növény, csodás tulajdonságokkal rendelkezik. Az alábbiakban megtudhatod, mi teszi olyan különlegessé ezt a lenyűgöző gyógynövényt, mire használták több ezer évvel ezelőtt, és azt is, hogy hogyan lehet hű társad a ficamok, véraláfutások elleni harcban.

Top of page